Απόστολος Μηλιώνης

A. MelionesΟ Απόστολος Μηλιώνης είναι διπλωματούχος του Τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών (1994) και Διδάκτωρ του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ (1999). Έχει πολυετή επαγγελματική εμπειρία στη βιομηχανία σε θέσεις Υπεύθυνου R&D και Τεχνικού Διευθυντή Συστημάτων Δικτύων, ενώ έχει διατελέσει Επιστημονικός Συνεργάτης του Εργαστηρίου Τηλεπικοινωνιών και του ΕΠΙΣΕΥ του ΕΜΠ. Διαθέτει ευρύτατη πείρα τεχνικής συμμετοχής, σχεδίασης, διοίκησης και υλοποίησης ερευνητικών και αναπτυξιακών έργων. Έχει διατελέσει επιστημονικός υπεύθυνος των έργων ESA SATWAYS, HTCI Α/2, ΜΙΚΡΟ2-16/Εν-IV, ESPRIT EROPPA και ΙΝΝΟ-ΤΤΝ, ΠΑΒΕ MediaGate και πλήθους έργων ΓΓΕΤ, καθώς και μέλος του Project Coordination Committee και υπεύθυνος φορέα των έργων ICT-FET ATRACO, CELTIC IMPULSE/GENIO, Eurostars Z-Phone/NetHomEra, ENIAC END, AAL PeerAssist, Tender III/98/028 Tetramed κ.λπ. Έχει διατελέσει αξιολογητής της ΓΓΕΤ για ερευνητικά προγράμματα του ΕΠΑΝ και Επενδυτικά Σχέδια του Αναπτυξιακού Νόμου 3299/2004. Την τρέχουσα περίοδο είναι Επιστημονικός Υπεύθυνος του ερευνητικού έργου Τ1ΕΔΚ-593 ΜΑΝΤΟ που χρηματοδοτείται από την εθνική δράση Ερευνώ-Δημιουργώ-Καινοτομώ, στο πλαίσιο του οποίου αναπτύσσονται καινοτομικές εφαρμογές ψηφιακού συνοδού αυτόνομης πλοήγησης σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους για μη βλέποντες με χρήση smartphone. Διαθέτει περισσότερες από 90 δημοσιευμένες εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια σε ζητήματα σχετικά με αρχιτεκτονικές και εφαρμογές κατανεμημένων υπολογιστικών και συνεργατικών συστημάτων, ενσωματωμένα και τηλεπικοινωνιακά συστήματα, ευφυή και διεισδυτικά συστήματα, υποστηρικτικές τεχνολογίες, δορυφορικές ραδιοεπικοινωνίες, συστήματα πραγματικού χρόνου και βιομηχανικές εφαρμογές HPCN. Επίσης, έχει αναπτύξει το λογισμικό ενός οδηγού συσκευής ATM για την αρχιτεκτονική επεξεργαστών επικοινωνιών PowerQUICC-II, ο οποίος έχει τύχει ευρύτατης διεθνούς εφαρμογής. Έχει λάβει υποτροφίες του ΙΚΥ επανειλημμένα για την πρώτη και δεύτερη θέση στο έτος του στο ΤΜΗΥ&Π και του Ιδρύματος Μποδοσάκη για την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής. Είναι μέλος ΔΕΠ στη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή στο Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, στο γνωστικό αντικείμενο των Κατανεμημένων και Ενσωματωμένων Συστημάτων, ενώ διδάσκει στο ΠΠΣ και το ΠΜΣ του Τμήματος από το 2005.

Ηλίας Μαγκλογιάννης

I. MaglogiannisΟ Δρ. Η. Μαγκλογιάννης είναι Πρόεδρος του Τμήματος και διευθυντής στο Εργαστήριο Υπολογιστικής Βιοϊατρικής στο Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιά. Αποφοίτησε από το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ και από το ίδιο τμήμα ανακηρύχθηκε Διδάκτορας Μηχανικός  με εξειδίκευση στη Βιοϊατρική Τεχνολογία και την Ιατρική Πληροφορική. Από το 2001 έως το 2008 υπηρέτησε στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ενώ στη συνέχεια διετέλεσε Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδος. Σήμερα είναι Καθηγητής στο Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιά  Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εντάσσονται στις περιοχές της Ανάλυσης Εικόνας και Ήχου, της Βιοϊατρικής Τεχνολογίας, της Ιατρικής Πληροφορικής και των Διεισδυτικών Συστημάτων (Pervasive Systems). Στα εν λόγω πεδία έχει 3 διεθνή βιβλία (εκδοτικοί οίκοι: Springer, IOS Press, Morgan & Claypool), 130 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και πάνω από 200 δημοσιεύσεις σε πρακτικά διεθνών συνεδρίων, ενώ έχει λάβει πλέον των 6500 ετεροαναφορών. Ο Δρ. Μαγκλογιάννης έχει συμμετάσχει σε πλήθος Ευρωπαϊκών (π.χ. H2020: PolicyCloud, CROWDHEALTH, UNCAP, AGILE, FP7: e-LICO, INHOME, FP6: UNITE, NOMAD, TELEMED, FP5: MOMEDA, INTRACLINIC) και Εθνικών Έργων και έχει διατελέσει αντιπρόεδρος και γενικός γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Βιοϊατρικής Τεχνολογίας, μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Τεχνητής Νοημοσύνης, αντιπρόεδρος της ΕΜηΠΕΕ, αντιπρόεδρος του Ελληνικού Παραρτήματος της ΙΕΕΕ ΕΜΒS,  ενώ είναι μέλος διεθνών οργανισμών όπως η IEEE (Senior Member), η ACM, η SPIE και η IFIP. Ο Δρ. Μαγκλογιάννης είναι Πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας IFIP WG 12.5 Artificial Intelligence Applications, μέλος του επιστημονικού συμβουλίου (editorial board member) στα διεθνή περιοδικά Journal of healthcare Engineering, Personal and Ubiquitous Computing, Scientific World και Intelligent Decision Technologies, ενώ έχει διατελέσει βοηθός εκδότη στα περιοδικά IEEE Biomedical Health Informatics, IEEE Transactions on Information Technology in Biomedicine, Journal on Information Technology in Healthcare.

Κωνσταντίνος Φίλιος

Ο Κωνσταντίνος Φίλιος εργάζεται ως Mobile Developer από το 2012, με γνώσεις στις πλατφόρμες Android και iOS. Με πληθώρα δημοσιευμένων εφαρμογών στο Play Store και στο App Store, καθώς και εφαρμογές στον τομέα της τραπεζικής και σε διάφορους άλλους τομείς, πλέον εργάζεται ως Mobile Tech Leader σε γνωστή στοιχηματική εταιρία. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Πειραία στο τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στον κλάδο των μικροελεγκτών. Γλώσσες: Ελληνικά, Αγγλικά.

 

 

 

 

 

Ανδρέας Τσιγκρής

A. Tsigris

Ο Ανδρέας Τσιγκρής έλαβε το M.Sc. πτυχίο του στην επιστήμη των υπολογιστών από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς το 2013.

Σήμερα εκπονεί το διδακτορικό του πτυχίο με το Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την τοπική τοποθέτηση και πλοήγηση, την αναγνώριση δραστηριότητας και τις βοηθητικές τεχνολογίες.

 

 

 

 

Παρασκευή Θεοδώρου

P. TheodorouΗ Παρασκευή Θεοδώρου είναι υποψήφια διδάκτορας του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακών διπλωμάτων στις «Επιστήμες της Αγωγής – Ειδική Εκπαίδευση» και στην «Τεχνολογική Εκπαίδευση στα Ψηφιακά Συστήματα».  Έχει πτυχίο στη Διδακτική της Τεχνολογίας και Ψηφιακών Συστημάτων από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Τα επιστημονικά ενδιαφέροντά της εστιάζουν στους τομείς (α) της ανάπτυξης βοηθητικών εφαρμογών κινητών συσκευών για άτομα με ειδικές ανάγκες, με ιδιαίτερη έμφαση στις βοηθητικές εφαρμογές για τυφλούς ή κωφούς, και (β) του εντοπισμού των βέλτιστων πρακτικών εκπαίδευσης κατάρτισης που διευκολύνουν την υιοθέτηση της τεχνολογίας από αυτές τις ομάδες ανθρώπων. Προκειμένου να αποκτήσει γνώση των καναλιών επικοινωνίας και εκπαίδευσης αυτών των δύο ομάδων, η κ. Θεοδώρου έμαθε το σύστημα γραφής Braille και την ελληνική νοηματική γλώσσα. Πριν από το διδακτορικό της, συμμετείχε σε έρευνα σχετικά με την περιβαλλοντική εκπαίδευση, τις μεθόδους και τις τεχνολογίες για τη βελτίωση της εκπαίδευσης και κατάρτισης των ατόμων με μαθησιακές δυσκολίες, και την αλληλεπίδραση ανθρώπου-υπολογιστή, θέματα που εξακολουθούν να την ενδιαφέρουν.

Όλεγκ Ποπιβτσάκ

O. PopivchakΟ Όλεγκ Ποπιβτσάκ εργάζεται ως Software Developer στην εταιρεία Omniworks από το 2017, αναλαμβάνοντας έργα σε τεχνολογίες .Net και Android. Από το 2017 εργαζόταν στο Project ‘’SpacePark’’ ως AndroidDeveloper, με διάκριση στον διαγωνισμό Hackathon της ΚΕΔΕ. Ήταν μέλος της ομάδας που υλοποίησε την εφαρμογή ‘’Το 24ωρο’’ και την διαδικτυακή πλατφόρμα ‘’Το ήξερες’’. Ολοκλήρωσε την πρακτική του άσκηση πάνω στον τομέα του Android Development στην « Tzellos D.Panagiotis Software Technologies ». Η πτυχιακή του εργασία, με τίτλο «Σύστημα αυτοματοποιημένης ξενάγησης σε εσωτερικούς χώρους σε Android περιβάλλον», αποτελεί προϊόν έρευνας με σκοπό να συμβάλει σε μια πλήρως αυτόνομη πλοήγηση ενός χρήστη σε έναν εσωτερικό χώρο. Είναι απόφοιτος του τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιά. Γλώσσες: Ελληνικά , Αγγλικά, Ουκρανικά, Ρωσικά.

 

 

 

Γεράσιμος Γκοτσόπουλος

G. GkotsopoulosΟ Γεράσιμος Γκοτσόπουλος εργάζεται ως Android Developer στην εταιρία Online Delivery AE από το 2018 ως σήμερα, αναπτύσσοντας και συντηρώντας πολλαπλά android applications. Επιπλέον, το 2017 για 1 χρόνο εργάζοταν για το project “SpacePark” ως Android Developer, το οποίο διακρίθηκε στον διαγωνισμό Hackathon της ΚΕΔΕ, για την υλοποίηση εφαρμογής εύρεσης θέσης πάρκινγκ για αυτοκίνητα. Πρόσθετα, ήταν μέλος της ομάδας που υλοποίησε το android application «Το 24΄ωρο» και στην ομάδα που υλοποίησε το διαδικτυακό site «Το ήξερες». Ολοκλήρωσε την πρακτική άσκηση στην Αρνός Online education ως IT support. Η πτυχιακή του με τίτλο «Android Application για την πλοήγηση ατόμων με προβλήματα όρασης» ήταν προϊόν έρευνας στον τομέα της χρήσης των mobile apps στην προσβασιμότητα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιά. Γνώσεις γλωσσών: Ελληνικά, Αγγλικά.

 

 

 

Κλεομένης Τσιλίγκος

K. TsiligkosΟ Κλεομένης Τσιλίγκος έλαβε το πτυχίο στα Ψηφιακά Συστήματα (άνω 2%) από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς το 2012 και το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Σπουδών «Τεχνολογίες Υπολογιστικών Συστημάτων» το 2015 από το Τμήμα Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Στην παρούσα φάση είναι Υποψήφιος Διδάκτωρ στη Σχολή Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών - Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς στη θεματική περιοχή του Διαδικτύου των Αντικειμένων (ΙοΤ) υπό την επίβλεψη του Αναπληρωτή Καθηγητή Απόστολου Μηλιώνη. Έχει λάβει υποτροφίες από το ΙΚΥ και το Ίδρυμα Μποδοσάκη ως προπτυχιακός και μεταπτυχιακός φοιτητής αντίστοιχα, ενώ για τις διδακτορικές του σπουδές έχει επιλεγεί από το ΙΚΥ ως υπότροφος στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΣΠΑ 2014-2020 - «Ενίσχυση του Ανθρώπινου Ερευνητικού Δυναμικού μέσω της Υλοποίησης Διδακτορικής Έρευνας». Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τα υπολογιστικά συστήματα και θέματα δικτύωσης, κατανεμημένα συστήματα, τα δικτυακά ενσωματωμένα συστήματα, την υπολογιστική Fog/Edge και την υπολογιστική νέφους.

Παντελεήμων Δεμέναγας

P. DemenagasΟ Παντελεήμων Δεμέναγας είναι απόφοιτος του ΠΜΣ Ψηφιακές Επικοινωνίες και Δίκτυα του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιά. H Διπλωματική του εργασία αφορά την ανάπτυξη ενός υποσυστήματος φωνητικής διαμόρφωσης προορισμού στα πλαίσια εφαρμογών πλοήγησης για τυφλούς με έξυπνα κινητά. Είναι Διπλωματούχος, μεταπτυχιακού επιπέδου, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου. Η Διπλωματική του εργασία, στο Ε.Μ.Π., με τίτλο “Αποδοτικές Τεχνικές Διαχείρισης Ραδιοπόρων σε ετερογενή Δίκτυα” είχε σκοπό τη δίκαια πρόσβαση πολλών τερματικών στους διαθέσιμους πόρους ετερογενών ασύρματων δικτύων. Λογισμικά εργαλεία: Internet & Microsoft Office, Matlab, C, Java Γλώσσες: Αγγλικά (επίπεδο C2), Ελληνικά (μητρική) Εθελοντική Δραστηριότητα: Mέλος ΜDA Ελλάς.

Γεώργιος Στραβοδήμος

Ο Γεώργιος Στραβοδήμος είναι απόφοιτος του τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Τα ενδιαφέροντά του εστιάζονται στη διαχείριση Linux συστημάτων, καθώς και στον κλάδο του DevOps. Από το 2015 εργάζεται ως Ιδιωτικός Υπάλληλος στον τομέα των Τηλεπικοινωνιών και της Πληροφορικής. Γνώσεις γλωσσών: Ελληνικά, Αγγλικά.

 

 

 

Νικόλαος Νικολακόπουλος

O Νικόλαος Νικολακόπουλος είναι Αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού, με πενταετή προϋπηρεσία σε θέματα σχεδίασης και ανάπτυξης λογισμικού για τις Ένοπλες Δυνάμεις, με εξειδίκευση στην ανάπτυξη εφαρμογών ιστού (Web Application Development). Διαθέτει πολυετή εμπειρία σε θέματα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού στον Στρατό Ξηράς. Είναι απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων και κάτοχος πτυχίου Αναλυτή – Προγραμματιστή από την Σχολή Προγραμματιστών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (ΣΠ.Η.Υ.) των Ενόπλων Δυνάμεων.